Iranul condamnă atacul dintr-un centru comercial din Munchen

Ministerul iranian de Externe a condamnat atacul comis vineri de un germano-iranian de 18 ani într-un centru comercial din oraşul Munchen din Germania, soldat cu nouă morţi şi 16 răniţi, relatează AFP, citată de AGERPRES.

Iranul “condamnă” acest act şi îşi exprimă solidaritatea cu poporul şi guvernul german”, a declarat Bahram Ghassemi, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, citat de agenţiile de presă Irna şi Isna.

Ghassemi a condamnat „asasinarea unor persoane nevinovate şi fără apărare” şi a afirmat că „nu există altă cale decât lupta totală şi fără distincţie” împotriva terorismului.

Atacul de la Munchen a survenit la doar patru zile după un atac cu toporul într-un tren, luni, la Wurzbourg, tot în Bavaria, comis de un solicitant de azil de 17 ani care se revendica de la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Atentatul a şocat Germania.

Poliţia germană a indicat că nu are încă niciun element care să permită să determine dacă atacul de la Munchen a fost un atentat sau actul unei persoane cu tulburări psihice.

Articole din aceeasi categorie