IPJ Cluj: 150 de conducători auto au rămas fără permis, într-o săptămână

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 12-18 iunie 2017, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

Poliţiştii din dispozitivele de siguranţă publică au intervenit la peste 570 evenimente semnalate de cetăţeni, din care 458 semnalate prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. În cadrul acţiunilor, 39 persoane au fost depistate în flagrant, precum şi două persoane urmărite. Faţă de 11 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni au fost luate măsuri preventive. Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 1.402 sancţiuni contravenţionale, dintre care 118 la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În ce priveşte poliţiştii rutieri, aceştia au fost nevoiţi să aplice 1.177 sancţiuni contravenţionale, dintre care 330 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 5 pentru alcool şi 842 pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, au reţinut 150 permise de conducere şi au retras 47 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au  fost prezenţi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj şi care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie