Iordache: Modificările Codurilor, finalizate până la sfârşitul sesiunii

Comisia specială pentru legile justiţiei a finalizat, o primă lectură a Codului de procedură penală, acesta urmând să fie terminat la sfârşitul săptămânii viitoare, a anunţat preşedintele comisiei, Florin Iordache.
Iordache a precizat că modificările aduse Codurilor vor fi adoptate până la sfârşitul sesiunii parlamentare, urmând să fie o sesiune extraordinară doar în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis solicită reexaminarea lor.
“Astăzi am finalizat o primă lectură a Codului de procedură penală. Pentru noi e prioritate, pentru că în cadrul acestui proiect de lege este şi acea directivă care vizează prezumţia de nevinovăţie. Au venit foarte multe amendamente, în principal de la CSM, care au fost însuşite şi aşteptăm de la CSM până săptămâna viitoare şi corelările care vizează eliminarea Camerei preliminare şi textele subsecvente. Punctual, calendarul este următorul: săptămâna viitoare, miercuri, vom relua dezbaterile la comisie cu toate propunerile şi corelările şi până la finalul săptămânii viitoare ne-am propus să finalizăm dezbaterea la Codul de procedură penală, să-l trimitem la Senat în calitate de primă Cameră sesizată şi apoi parcursul normal este Camera Deputaţilor, decizională”, a explicat Iordache.
El a spus că, în acelaşi timp, comisia se va reuni luni la ora 12,00 pentru amendamentele depuse la Codul de procedură civilă, care a ajuns la Camera Deputaţilor, după ce a fost adoptat la Senat.
“Codul de procedură civilă cred că va fi adoptat miercurea viitoare de Camera Deputaţilor şi va fi înaintat preşedintelui pentru promulgare”, a mai precizat Iordache.
Întrebat dacă va fi nevoie de o sesiune extraordinară, Iordache a răspuns: “Nu ştim ce face preşedintele. Sesiunea extraordinară poate fi dacă preşedintele trimite la reexaminare”.

Articole din aceeasi categorie