Ioan Aurel Cherecheş – noul prefect al judeţului Cluj

Ioan Gheorghe Vuşcan a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Cluj printr-o hotărâre adoptată vineri de Guvernul României. Potrivit Executivului, locul lui Gheorghe Vuşcan va fi luat de Ioan Aurel Cherecheş, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
„Executivul a adoptat, în şedinţa de vineri, o serie de hotărâri referitoare la eliberări şi numiri de prefecţi şi subprefecţi.
Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Cluj, de către Vuşcan Gheorghe Ioan.
Totodată, a fost aprobată hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Cluj de către Cherecheş Ioan-Aurel”, a anunţat Guvernul.
Ioan Aurel Cherecheş are 37 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Zoothenie din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Cherecheş a obţinut titlul de doctor în Inginerie Mecanică iar în prezent este cadru didactic asociat al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Departamentul de Autovehicule Rutiere şi Transporturi. Cherecheş este funcţionar public şi specialist comercial la AgroTransilvania Cluster. În trecut a mai lucrat la reprezentanţa NOKIA din Cluj-Napoca.
Ioan Aurel Cherecheş a fost membru PSD, anul trecut numărându-se printre candidaţii social democraţi pentru Consiliul Judeţean Cluj. În contextul numirii în funcţia de prefect, preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra a ţinut să-i transmită succes lui Cherecheş. „Succes Relu Cherecheş! Noul Prefect al judeţului Cluj, un tânăr harnic şi onest. Sunt sigur că-şi va păstra simţul responsabilităţii şi echilibrul în orice situaţie”, a transmis Nasra.
C.P.

Articole din aceeasi categorie