Invitaţie la expoziţia „Parcursul artistic al lui Paulovics László

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj şi Societatea „Kolozsvár Társaság” organizează o expoziţie dedicată operei de o viaţă a pictorului şi graficianului sătmărean Paulovics László (n. 1937). Selecţia de lucrări cuprinde creaţii de grafică, pictură în ulei şi în acuarelă de pe durata mai multor decenii, punând accent pe schimbările stilistice de pe parcursul întregii opere. Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, 11 august 2017, de la ora 18, în sălile de expoziţii temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30., în prezenţa artistului Paulovics László, a managerului MACN dr. Lucian Nastasă-Kovács, a istoricului Iakob Attila şi a istoricului de artă Bordás Beáta.

Expoziţia, dedicată operei de o viaţă a pictorului şi graficianului Paulovics László, doreşte să aducă în faţa publicului lucrări de pe parcursul mai multor decenii de creaţie, cu scopul de a crea o imagine asupra parcursului şi evoluţiei stilurilor artistului.

Născut la Satu Mare în 1937, Paulovics László urmează cursurile ?colii Superioare de Artă Plastică din Cluj, unde obţine diploma de specialitate. Timp de 20 de ani este angajat al Teatrului Naţional din Satu Mare. În 1985 părăseşte România şi se stabileşte la München, apoi în Barendorf (Germania), pentru ca în final, la începutul anilor 1990, să se stabilească la Szentendre (Ungaria). Lucrările artistului au fost expuse sau se regăsesc în diverse colecţii publice şi private din Olanda, Italia, Spania, Brazilia, Germania şi Ungaria.

Expoziţia „Parcursul artistic al lui Paulovics László», care va rămâne deschisă până în 27 august a.c., face parte din şirul de evenimente organizate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

 

Articole din aceeasi categorie