Investitorii care vin la Techsylvania administrează fonduri de peste 3 miliarde euro

La conferinţa Techsylvania, ce se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca în perioada 9-12 iunie, vor fi prezenţi investitori importanți la nivel internațional, care adiministrează fonduri de venture capital cu bugete de peste 3 miliarde de dolari.

Conform organizatorilor Techsylvania, printre speakerii care vor urca pe scena evenimentului se numără administratorii unor fonduri de venture capital cu un portofoliu de start-up-uri susținute la nivel global, care vor prezenta modelele lor de finanțare și sfaturi pentru obținerea de capital.

Unul dintre invitați este Ashley Carroll, partener în Social Capital, un fond de investiții de peste 1,2 miliarde dolari, cu sediul în Palo Alto (California). Firma, înființată în 2011 de un fost angajat al Facebook, are în portofoliu start-up-uri din sănătate, educație, finanțe – bănci și mobile. Un alt investitor este Max Niederhofer, partener în Sunstone Capital, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa, al cărui portofoliu depășește 300 milioane de dolari. Prima sa investiție a fost în platforma de muzică on-line Last.fm, achiziționată de CBS în 2007, pentru 280 milioane de dolari. Pe lista investitorilor se regăsește și Bartoj Ondrej, antreprenor ceh care a fondat prima sa afacere înainte să termine facultatea, în 1996. În prezent el administrează Credo Ventures, un fond care gestionează peste 50 de milioane de dolari.

La Techsylvania vor fi prezenţi și Di-Ann Eisnor, director de dezvoltare la Waze, Sebastian Dobrincu (19 ani), care a dezvoltat Storyheap, o companie americană de un milion de dolari, cu clienți precum Selena Gomez, Justin Bieber sau Katherine Manderfield, și Newton Howard, directorul laboratorului de specialitate de la MIT, cel care a realizat un cip ce prelungeste activitatea creierului cu până la 5 ani.

Întâlniri cu investitori americani pentru câştigătorii Startup Avalanche

Competiția internațională Startup Avalanche, care se va desfăşura în cadrul Techsylvania, este dedicată antreprenorilor și start-up-urilor din IT care au șansa de a-și prezenta proiectele în fața unor investitori şi profesioniști în domeniu. Echipa celui mai bun start-up va fi premiată cu o excursie de nouă zile în Silicon Valley (California), unde va face vizite la companii importante din Silicon Valley, şi va avea întâlniri cu investitori, reprezentanții unor acceleratoare de start-up-uri și firme de venture capital, antreprenori și experți în tehnologie.

Articole din aceeasi categorie