Investiţiile continuă în comuna Fizeşu Gherlii

Zilele trecute am revenit în comuna Fizeşu Gherlii, unde la primele ore ale dimineţii, la sediul nou al Primăriei, ne-a aşteptat primarul Vasile Lup şi viceprimarul Láposi Csaba, edilii localităţii din vecinătatea municipiului Gherla.

Apropo de Gherla! Chiar la ieşirea din oraş, spre Câmpie, drumarii munceau la astuparea gropilor, o lucrare prioritară în această vară. Pe unele porţiuni dintre Gherla şi Fizeşu Gherlii deja s-a finalizat reabilitarea carosabilului. În paralel, fizeşenii acţionează şi ei la amenajarea drumurilor de hotar, un proiect al Primăriei din Fizeşu Gherlii de care am amintit recent.

Nu am scris însă despre cele două noi staţii de epurare din satele Săcălaia şi Bonţ, prima fiind terminată. Mai semnalăm reparaţia podului „Coroiba” şi modernizarea clădirii ce adăposteşte cabinetul medical, din centrul de comună. În localităţile Săcălaia şi Nicula se construiesc două capele în cimitire, urmând ca şi la Fizeşu Gherlii  să fie realizat un astfel de obiectiv. Între timp, se lucrează la introducerea canalizării în localitatea Nicula, unde oamenii deja se pregătesc să întâmpină pelerinii care vor veni aici în număr mare,  cu ocazia sărbătorii „Sfânta Măria Mare”, de la 15 august. Şoseaua ce duce sus, la Mănăstirea Nicula, a fost modernizată şi au fost curăţate şanţurile de scurgere a apei de pe maginea drumului. Totul este pregătit în vederea pelerinajului. Niculenii totdeauna au fost gazde primitoare pentru zecile de mii de oaspeţi sosiţi aici an de an, la jumătatea lunii august.

După cum ne-a informat primarul Vasile Lup, în această vară vor demara lucrările la modernizarea Căminului Cultural din Fizeşu Gherlii, un aşezământ cultural cu o bogată activitate, mai ales tinerii satului participând cu regularitate la diferite manifestări artistice şi seri distractive. Tot în perioada următoare şi tot pentru tineri va fi amenajat un nou mini-teren de sport, sintetic, o premieră în localitate. Deci, cultura şi sportul se bucură de atenţia edililor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie