Investiții de peste 300.000 euro în extinderea centrului de date GTS Telecom din Cluj-Napoca

GTS Telecom, furnizor de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, alocă noi investiții în valoare de 310.000 euro pentru extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, inaugurat la începutul anului 2016.

Investițiile în dezvoltarea centrului de date de la Cluj Napocavor consta în dublarea amprentei de colocare, ajungând astfel la o suprafața totală de 210 metri pătrați. Investiția totală în acest al doilea centru de date GTS Telecom din România depășește astfel suma de 1 milion de euro.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park, dispune în prezent de o suprafața totală de colocare de 140 metri pătrați, echipată cu 60 rack-uri, iar sistemul de generatoare asigură o soluție redundantă de tip N+1. În acest an, GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate pe piața locală, fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații din România, dedicat segmentului de companii medii și mari, oferind soluții integrate și flexibile, personalizate în funcție de nevoile de business ale clienților. Compania și-a început activitatea oferind primele servicii de acces internet, de tip dial-up, terestru și prin satelit, fiind primul furnizor comercial de servicii de profil, iar în prezent dispune de o gamă largă de soluții de telecomunicații, colocare, cloud, storage, care le oferă utilizatorilor o infrastructură completă de astfel de servicii. Compania are aproximativ 120 de angajați și sediul în București.

Articole din aceeasi categorie