Investiţie de peste 200.000 euro în Silicon Forest, un nou hub de tehnologie din Cluj-Napoca

Silicon Forest va fi lansat în luna iunie a acestui an, în zona centrală a orașului şi se va dresa adresează industriei IT&C, dar și companiilor şi freelancerilor din alte domenii de business.

Silicon Forest se află în zona centrală a Clujului, pe strada Cotita, nr. 9, într-o clădire proiectată pentru spații de birouri. Clădirea are 6 niveluri și o suprafață de peste 1.350 mp, alcătuită din spații de birouri, terasă și o cafenea.

Proiectul se adresează cu predilecție industriei IT&C din oraș, fără a neglija, însă, companiile din domenii conexe, precum HR, Financiar, Legal etc. Sunt vizate companiile de talie medie și mică, departamente aparținând companiilor mari, dar și freelancerii din oraș. Abonamentele includ servicii de securitate, curățenie și administrativ, precum și acces la evenimente de networking și spații comune de recreere. Accesul în sălile de ședințe și la locurile de parcare este disponibil în funcție de abonamentul ales.

Proiectul Silicon Forest este inițiat de către Gabriel Rusu, CEO Mejix și de doi investitori americani, Boaz Gilad, founder & CEO Brookland Capital și Guy Praisler, CEO Dine Market. Proiectul se află în curs de finalizare, investiția până la momentul actual ridicându-se la 200.000 de euro.

“Suntem în discuții avansate pentru găzduirea departamentului de cercetare al unei mari companii din Cluj, aceasta dorindu-și să ofere echipei de R&D un mediu de lucru cât mai informal și creativ. Ne adresăm, de asemenea, companiilor medii, mici și freelancerilor, obiectivul nostru fiind dezvoltarea unei comunități puternice și dinamice, ale cărei produse și soluții să atragă cât mai mulți investitori. (…) Estimăm un grad de ocupare de 80-90% în primele trei luni de la lansare, deși ne așteptăm la o anumită fluctuație a companiilor care ne vor trece pragul”, a afirmat Gabriel Rusu.

V.D.

Articole din aceeasi categorie