Investiție de 3,5 milioane de euro în laboratorul central Regina Maria

Rețeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat cel mai automatizat laborator din sistemul autohton de sănătate, dotat cu sisteme medicale în valoare de 3,5 milioane de euro, cea mai mare investiție de acest gen din România la ora actuală.

Laboratorul Central este primul centru Roche Diagnostic pentru biochimie și imunologie din România, dotat cu cea mai performantă linie tehnologică pentru această specialitate, cu două instrumente unice în țară: sistemul preanalitic cobas® 8100 și analizorul de imunologie cobas® e801. Sistemele din departamentul de biochimie şi imunologie formează, în sine, un mic laborator echipat cu platforme pentru diagnostic in vitro, metodă care influențează peste 60% din deciziile medicilor specialiști. Linia cobas® 8000 are cea mai mare viteză de lucru – 90% dintre rezultate sunt furnizate în aceeași zi – și cea mai mare acuratețe de testare.

Circa 80% din activitatea unui laborator se desfășoară în departamentul de biochimie și imunologie, însă aparatura este utilizată de specialiști și pe alte arii de expertiză. Experiența personalului medical și tehnologia de ultimă generație permit procesarea rezultatelor după metode acreditate internațional: * Anatomie patologică – teste unice pentru prevenirea și diagnosticarea cancerului de col uterin (testele Roche CINtec®) și cel mai rapid timp de eliberare a examenului PAP în regim de urgență (72 de ore); Genetică și biologie moleculară – singurul test ADN HPV de screening primar al cancerului de col uterin acreditat de Food and Drug Administration din SUA; Microbiologie – metoda spectrometriei de masă, cu cel mai rapid timp de identificare a bacteriei (2 minute, în 99% din cazuri); Hematologie – coagulare – platforme automate prin care se realizează, printre altele, peste 27.000 de hemoleucograme în fiecare lună.

Laboratorul deservește, zilnic, 2.200 de pacienți din Rețeau Regina Maria și are o capacitate anuală de procesare de 20 de milioane de teste. Laboratorul are o suprafață totală de 2.700 metri pătraţi, iar amenajarea acestuia a fost realizată în decursul a doar șapte luni. Reţeaua Regina Maria reunește peste 3.500 de angajați și colaboratori în cele 35 de locații proprii din ţară, inclusiv în Cluj-Napoca, care oferă servicii medicale pentru peste 2 milioane de pacienți.

 

Articole din aceeasi categorie