Întreţinerea zonelor verzi pe vreme caniculară

Canicula dă bătăi de cap angajaţilor de la SC ADP SA (fosta RADP) Gherla, care au obligaţia de a îngriji zonele verzi de pe raza municipiului.

La primele ore ale dimineţii, maşina de stropit a unităţii de pe strada Gelu udă rondurile de flori de pe marginea străzilor, dar şi  zona verde din Piaţa Libertăţii. Nu sunt uitate nici aleile din parcul mare, unde zi de zi, sute de pensionari şi mame cu copii se refugiază de soarele arzător.

Împotriva căldurii mari s-a luat hotărârea de a uda carosabilul din zona centrală a oraşului, deoarece, în unele locuri, asfaltul pur şi simplu s-a… topit. Pe 5 străzi – Armenească, Ştefan cel Mare, Vasile Alecsandri, Parcului şi Fizeşului -, în prezent se lucrează la reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor, însă muncitorii firmei care execută lucrările întâmpină greutăţi din cauza caniculei.

Revenind la SC ADP SA, să amintim că recent au fost amenajate în parcurile oraşului zece aranjamente florale tip melci, care dau o culoare aparte zonei respective. Unele se află pe marginea lacului de agrement din parcul mare, unde sunt admirate de vizitatorii acestei oaze de frumuseţe şi linişte. Puţine oraşe de provincie din ţară dispun de un parc atât de întins şi bine întreţinut. Să nu uităm, parcul gherlean a fost conceput în stil englezesc încă în anul 1864 şi se întinde pe o suprafaţă de 40 de hectare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie