Interculturalitate în spaţiul românesc „De Rusalii în Bistriţa Năsăud”

În organizarea  Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Radio „Someş”, Casa orăşenească de Cultură Sîngeorz-Băi şi Asociaţia Tonight, sîmbătă, 11 iunie 2011, începînd cu ora 11, va avea loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud sesiunea de comunicări ştiinţifice cu tema: „Aculturaţie şi interculturalitate”.

Duminică, 12 iunie, la Sîngeorz-Băi, cu începere de la ora 16, este programat un concert de muzică clasică susţinut de Grupul „Pro Opera”; în continuare, de la ora 17, un mare spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud; prezintă Maria Dan Golban şi Alexandru Pugna. Un spectacol coregrafic al celor mai cunoscute ansambluri şi grupuri folclorice din judeţul Bistriţa-Năsăud va începe la ora 18.30. Seara, de la ora 21, la Hotel Hebe – Festivalul de folclor sub genericul „Hora Someşană”. Pe durata zilei de duminică, la Sîngeorz-Băi, va avea loc un tîrg de produse meşteşugăreşti şi gastronomie tradiţională.

Luni, 13 iunie, de la ora 18, în Biserica greco-catolică din Sîngeorz-Băi va avea loc un concert de muzică clasică (arii din opere şi muzică sacră) susţinut de membri ai Grupului „Pro Opera” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Articole din aceeasi categorie