Întâlnirea prieteniei şi păcii la Gherla

 Membrii delegaţiilor din oraşele înfrăţite cu Gherla,  sosite pe meleagurile someşene cu ocazia Zilelor Municipiului, au fost primiţi de primarul Ioan Neselean în sala cinematografului, unde au mai fost de faţă viceprimarul Iulia Trif şi consilierii locali. Cu toţii au fost salutaţi de edilul-şef  Ioan Neselean, care a  urat bun venit tuturor prietenilor de peste hotare şi le-a dorit petrecere plăcută oaspeţilor la manifestările cultural-artistice organizate în localitate.

La începutul acestei întâlniri a prieteniei şi a păcii a fost intonat Imnul de Stat al României, fiind arborate şi steagurile celor opt ţări cu care Gherla are relaţii de înfrăţire. A lipsit delegaţia oraşului Aba din Ungaria. Au fost prezentate imagini din municipiul Gherla (printre care şi Catedrala Armenească din centrul oraşului),  fiind amintite principalele obiective istorice, culturale şi sociale din localitate. Au urmat discursurile reprezentanţilor oraşelor înfrăţite cu Gherla: Forchheim-Germania, Yzeure-Franţa, Nendaz-Elveţia, Fresagrandinaria-Italia, Polski Trambesch-Bulgaria, Kiryat Motzkin-Israel şi Idjevan-Armenia, ultima localitate fiind reprezentată de Consulul Republicii Armenia la Bucureşti, domnul Ashot Grigorian. A fost prezent la această întâlnire de suflet şi ing. Esztegár János, preşedintele filialei Transilvania-Nord a Uniunii Armenilor din România. Împreună au vizitat obiectivele istorice mai importante ale municipiului şi au trecut şi pe la Centrul Turistic din Piaţa Libertăţii.

Am asistat la o trecere în revistă a relaţiilor de colaborare şi prietenie dintre Gherla şi cele 7 ţări reprezentate la întâlnirea de la cinamatograf, rod al  preocupării edililor gherleni de a extinde   şi   dezvolta aceste legături cu oraşele de peste hotare.  În parcul municipiului Gherla, aleile principale poartă denumirea oraşelor înfrăţite, o iniţiativă lăudabilă a edililor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie