Instructor auto depistat de poliţişti în timp ce efectua cursuri auto sub influenţa alcoolului

Un instructor auto a rămas fără atestatul profesional şi fără permisul de conducere, după ce a fost despistat de poliţiştii clujeni în timp ce efectua cursuri auto sub influenţa băuturilor alcoolice. Instructorului auto i-a fost aplicată şi o amendă de 810 lei.

Marţi, 5 august, poliţişti rutieri din cadrul IPJ Cluj, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier, au acţionat pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, vizate fiind, cu Scoala de soferiprecădere, activităţile derulate de instructori din cadrul şcolilor de şoferi care nu respectă normele rutiere în trafic. Potrivit IPJ Cluj, s-a avut în vedere şi respectarea de către aceştia a metodologiei de desfăşurare a cursurilor de pregătire practică a persoanelor care doresc să obţină permisul de conducere.

„În acest context, pe strada Plevnei din municipiul Cluj-Napoca a fost depistat un instructor auto, de 44 de ani, în timp ce pregătea cursanţi pentru obţinerea permisului de conducere, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul de 44 de ani, din Cluj-Napoca, a fost testat cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o concentraţie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, instructorului auto i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost amendat contravenţional cu 810 lei. Totodată, i s-a retras atestatul profesional în baza căruia derula activităţile de instruire în vederea obţinerii permisului de conducere” – a anunţat IPJ Cluj.

D.S.F

Articole din aceeasi categorie