Înscrierile în Programul MOL de promovare a talentelor, aproape de final

Sâmbătă, 16 iunie, este ultima zi în care se mai pot face înscrieri în Programul MOL de promovare a talentelor, prin care se oferă sprijin financiar tinerilor sportivi și artiști.

Se pot înscrie elevi născuți între anii 2000 și 2010 inclusiv, dar și echipe de sportivi sau ansambluri artistice de la școli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistică din România, formate din elevi din categoria de vârstă menționată, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Volumul total al sponsorizărilor este de 560.000 lei, din care 220.000 lei în domeniul sporturilor, 200.000 lei în domeniul artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani. Un solicitant poate să obțină maxim 10.000 lei pentru achiziționare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic (nu se acceptă solicitările de achiziționare a unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport), și/sau acoperirea cheltuielilor de transport pentru participarea la concursuri internaționale și naționale, antrenamente, tabere de antrenament, cantonamente, respectiv competiții, tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte.

Din județul Cluj, în perioada 2006-2017 au obținut finanțare prin Programul MOL de promovare a talentelor 218 de tineri sportivi și artiști, valoarea totakă a finanțărilor fiind de 398.000 lei.

Detalii despre program, în pagina web a Fundației pentru Comunitate, http://pentrucomunitate.ro/web/

M. T.

Articole din aceeasi categorie