Înscrieri pentru bursele Roberto Rocca Education Program

Programul de burse Roberto Rocca va continua și în acest an, înscrierile pentru cele 40 de burse aferente anului universitar 2018-2019 urmând să se facă în această lună, la universitățile partenere în program.

În prezent, 40 de studenți care studiază ingineria la cele mai mari facultăți din profil din țară beneficiază de burse Roberto Rocca Education Program (RREP), prin care TenarisSilcotub susține performanța în învățământul superior cu profil tehnic. 22 dintre ei studiază la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), 8 la Universitatea Politehnică București, 5 la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și 5 la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. Aceștia au fost selectați de Departamentul Resurse Umane TenarisSilcotub din peste 400 de aplicații, pe baza rezultatelor de la facultate și a unui interviu care evaluează potențialul lor de leadership, pasiunea pentru inginerie și capacitatea de inovare.

Începând din octombrie 2017, ei fac parte dintr-un program cu durata de un an, timp în care primesc o bursă în valoare totală de 9.600 de lei și au șansa de a cunoaște exigențele unei companii industriale de top, prin interacțiune cu  specialiștii acesteia. Studenții își păstrează libertatea deplină în propriile opțiuni privitoare la carieră sau continuarea studiilor la nivel post-universitar, fără nici o obligație față de companie.

Tinerii bursieri au fost invitați să petreacă o zi în Salina Turda, pentru un eveniment de recunoaștere. Ei au primit felicitările managementului TenarisSilcotub, în prezența reprezentanților universităților ale căror cursuri le urmează, și au fost invitați să ia parte la o activitate experienţială, dedicată dezvoltării comunicării, spiritului de echipă, a abilităților de planificare strategică și negociere.

„Programul RREP ne ajută să aducem mai aproape două lumi. Universitățile, prin studenții bursieri, au acces la lumea industrială și la toată expertiza noastră, iar noi putem să-i cunoaștem pe cei care vor fi baza industriei de mâine, viitori ingineri ce și-au demonstrat deja pasiunea și dedicația pentru acest domeniu” – declară Mihaela Popescu, CEO TenarisSilcotub.

Roberto Rocca Education Program este o inițiativă prin care compania Tenaris sprijină învățământul tehnic în 17 țări din întreaga lume. În România, programul de burse este finanțat de TenarisSilcotub și are loc anual, începând din 2006, fiind în prezent la ediția cu numărul 12. Până acum, compania a oferit în total 470 de burse pentru tinerii cu rezultate remarcabile în studiul ingineriei.

Articole din aceeasi categorie