Înscrieri la hackathoanele Innovation Labs

Tinerii pasionați de inovare tehnologică și digitală se pot înscrie la hackathoanele Innovation Labs 2020 și la programele de mentorat organizate în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Cluj-Napoca.

La hackatoane se pot înscrie studenți și tineri care vor să dezvolte un produs tech alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. La programul din Cluj-Napoca, care se va desfășura între 7 martie și 18 mai, se pot înscrie şi echipe din alte oraşe situate în proximitatea centrelor naționale. Înscrierea se poate face în perioada 10 februarie – 5 martie, accesând www.innovationlabs.ro/register. Hackatonul din Cluj-Napoca se va desfăşura în intervalul 7– 8 martie. Echipele își vor prezenta prototipurile finale pe 18 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Participanții vor avea acces la tehnologii de ultimă generație oferite de partenerii programului, disponibile la adresa www.innovationlabs.ro/tech, şi vor fi împărțiți în trei categorii de echipe: * echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută de Fundația Româno-Americană * echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de Orange prin care sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; aceste echipe vor fi susținute în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate pe scenarii reale de afaceri * echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, care vor parcurge împreună un program antreprenorial.
Programul propune verticalele de afaceri Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. În cadrul programului de mentorat, tinerii trebuie să construiască un prototip viabil pentru lansarea în piață, beneficiind de susținerea partenerilor care sprijină direcțiile strategice de dezvoltare.
În Cluj-Napoca, programul este susținut de Universitatea Babeș–Bolyai și Universitatea Tehnică.
V.D.

Articole din aceeasi categorie