Innovation Labs 2017 Cluj-Napoca și-a desemnat cei şapte finaliști

      Demo Day Innovation Labs Cluj-Napoca

Innovation Labs Cluj-Napoca 2017, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat finaliștii în cadrul evenimentului Demo Day din Cluj-Napoca, desfășurat marți la Impact Hub Cluj-Napoca.

Aplicaţiile câştigătoare, care vor participa în 22 mai la Demo Day din București, alături de finaliștii din București, Iași, Sibiu, Timișoara și Alba Iulia, sunt deliverMe, BeeByte, eyeSight, SoftSchool, AudioChallenge, WhiteRCPT şi Agatron.

În martie, peste 450 de tineri s-au înscris în Hackathoanele Innovation Labs, fiind alese 63 de idei de produse digitale pentru programul de mentorat. În Hackathoane au intrat 117 echipe, care şi-au dezvoltat ideile în prototipuri, pe parcursul a 24 de ore. Cele mai convingătoare echipe au trecut în a doua etapă a programului – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial, evoluând spre un produs care să combine partea tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Timp de trei luni, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori.

În cadrul semifinalelor Demo Day București vor urca pe scenă cele mai bune echipe dintre cele 63 selectate în Hackathoanele desfăşurate în cele 6 centre universitare. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe vor intra în finala Demo Day.

Innovation Labs 2017 este un program organizat de Tech Lounge, care adaugă educației tehnice IT&C dimensiunea dezvoltării de produs. Pe tot parcursul programului, tinerii beneficiază de experiența unor antreprenori sau oameni de afaceri, şi li se oferă tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului.

V.D.

Articole din aceeasi categorie