ÎNFRICOŞATA ARITMETICĂ LA ZI: 8000

    Sunt în admirare şi în respect pentru acest cotidian clujean, un ziar ce acoperă geografia specială a unui judeţ, dar şi a Clujului istoric, cultural şi model social de convieţuire şi, la nevoie, de supravieţuire.
În fond, aceeaşi apă o bem şi nu o revendică nimeni, iar ploaia nu face discriminări, ne udă pe toţi, indiferent de ce, şi face să crească aceeaşi pâine şi acelaşi pământ.
Frumos spus, îmi strigă, din rândurile din spate ale istoriei nişte oameni cărora nu le disting faţa, dar le recunosc condeiul, măiestria de ziarişti, de gazetari dedicaţi şi numai Bunul Dumnezeu ştie ce înseamnă ca, într-o oră, să poţi aprinde speranţe în nişte oameni, să le aduci informaţia necesară, să-i aşezi în rândul acelora care gândesc şi se instruiesc. Am avut privilegiul, într-un timp de vreme, să-i cunosc pe mulţi făclieri, care astăzi nu mai sunt, dar au lăsat în urma lor o aproape operă gazetărească, iar cu cei de azi punem la punct toate datele care ne fac nemuritori.
Doresc din tot sufletul ca, peste încă 8000 de numere (21,91780821917808 ani – vorbeam de o aritmetică, nu?) ale cotidianului „Făclia” să pot scrie nişte sentimente, cu sufletul.
    Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie