Început de august, la Gherla

Luna august a început cu temperaturi înalte şi în municipiul Gherla. Vara şi-a intrat în drepturi, după lunga perioada ploioasă iată a sosit canicula.

Edilii gherleni au şi luat primele măsuri. Maşinile aparţinând SC ADP SA (fosta RADP) stropesc carosabilul încă la primele ore ale dimineţii, la fel sunt udate şi straturile de flori din centrul oraşului şi de pe marginea drumului naţional ce trece prin localitate. Pentru populaţie au fost amenajate două cișmele de apă, una în Piaţa Libertăţii, în faţa  Casei Căsătoriilor, iar una chiar în mijlocul parcului mare.

Dacă tot veni vorba de frumosul parc gheerlean, să spunem că în aceste zile aleile acestei  oaze de linişte sunt luate cu asalt mai ales de pensionari, dar şi  de tinerele mămici cu copiii. Acolo, încă, este răcoare, însă la orele amiezii şi în parcul oraşului este un aer greu de respirat. Zilele trecute şi lacul de agrement din mijlocul parcului a fost luat cu asalt de tinerii dornici de o plimbare cu hidrobicicetă sau cu barcă pe luciul apei. Tot acolo, edilii urbei au amenajat o fântână arteziană, spre bucuria vizitatorilor. La marginea parcului există şi un ştrand modern cu două bazine, din care unul pentru copii. Şi la această bază de agrement a fost mare aglomeraţie în ultima perioadă.

În cele zece farmacii din municipiul Gherla şi la Centrul de îngrijire medicală aparţinând Primăriei din centrul oraşului permanent se serveşte apă rece. Noi am urmărit situaţia la farmacia „Mona Lisa” din Piaţa Libertăţii, unde pentru doritori se măsoară şi tensiunea arterială. Servicii medicale binevenite în aceste zile de august.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie