Început de an școlar sub cele mai bune auspicii, la Gherla

În premieră, în municipiul Gherla noul an de învăţământ a început la ore diferite în unităţile şcolare din localitate. Iniţiativă foarte bună a Primăriei de a da startul obişnuitelor festivităţi la distanţă de o oră, părinţii şi oficialităţile locale având astfel ocazia să participe la două sau şi mai multe evenimente.

Chiar şi circulaţia rutieră s-a derulat în condiţii bune, Poliţia Rutieră reuşind să dirijeze şi să coordoneze circulaţia în jurul unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului.

În cele patru licee şi la Şcoala Gimnazială Nr. 1 de pe strada Liviu Rebreanu deschiderea oficială a cursurilor s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii. Copii îmbrăcaţi  în straie de sărbătoare (mai ales cei mici), părinţi plini de emoţie şi multe, multe flori. Noi am participat la deschiderea anului de învăţământ la Şcoala Gimnazială Nr. 1, unde evenimentul a fost onorat de viceprimarul municipiului Gherla,  Iulia Trif, şi de consilierul judeţean Iuliu Sămărtean. Ambii au transmis cele mai bune urări de sănătate şi succes la învăţătură celor 660 de elevi ai claselor I-VIII.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului Naţional, după care preotul paroh al Bisericii Ortodoxe „Sf. Cuv. Parascheva”, dr. Petru Ovidiu Băgăcian, a spus rugăciunea Tatăl Nostru, împreună cu cele 44 de cadre didactice şi cu sutele de părinţi care au asistat în curtea şcolii la deschiderea festivă a anului de învăţământ. Directoarea şcolii, prof. Liliana Pop, a prezentat pe scurt situaţia noului de  învăţământ, felicitând în mod deosebit „bobocii” (adică pe cei din clasele pregătitoare) și transmiţând, totodată, şi mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

După aceste momente solemne, elevii, împreună cu învăţătoarele şi profesorii au intrat în cele 25 de săli de clasă, pentru desfășurarea cursurilor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie