Încep înscrierile pentru competiţia clujenilor la TIFF 2017

Cineaştii şi artiştii clujeni au şansa de a-şi proiecta filmele pe marele ecran, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (2-11 iunie 2017), la cea de-a 8-a ediţie a Competiţiei Locale. TIFF îşi propune să descopere şi să susţină talentele din zonă, competiţia fiind dedicată cineaştilor şi artiştilor vizuali profesionişti sau amatori originari din Cluj-Napoca sau care locuiesc, lucrează, studiază în orice localitate din judeţ.

Începând de anul acesta, întregul proces de înscriere are loc exclusiv online. Până pe data de 20 aprilie 2017, cei interesaţi trebuie să completeze formularul de înscriere disponibil pe http://tiff.ro/competitie-locala/regulament şi să insereze link-ul filmului, aflat pe Vimeo sau pe alte platforme video, cu un nume de utilizator şi o parolă, pentru a fi vizionate de juriu. Sunt eligibile filme cu o durată de maximum 30 de minute, pe orice temă, realizate între 6 iunie 2016 şi 20 aprilie 2017. Doar cineaştilor selectaţi ulterior în competiţie le vor fi solicitate fişiere în format digital (Quick time, FullHD – 1920 • 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 – 20 mbs, Stereo aac), pentru ca filmele să poată fi proiectate în cadrul TIFF. Nu vor fi acceptate în competiţie filmele cineaştilor care au câştigat la mai mult de două ediţii anterioare.

Filmele selectate în Competiţia Locală TIFF 2017 vor fi anunţate până cel târziu la 15 mai. Acestea vor fi prezentate în cadrul unui eveniment special la TIFF, prilej cu care va fi anunţat şi titlul distins cu Premiul Competiţiei Locale TIFF, decis de un juriu format din trei profesionişti din cinematografie. Federaţia Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului cu o viziune artistică angajată, care pune sub semnul întrebării subiecte sau problematici relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană în contextul social actual.

În 2016, Premiul Competiţiei Locale i-a revenit filmului Investiţia perfectă, regia Ibolya Simó, iar o Menţiune Specială i-a fost oferită de Fabrica de Pensule filmului The Light that Memory Lends to Things, regia Ana Vijdea.

Competiţia Locală TIFF 2017, dedicată artiştilor din judeţul Cluj, este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federaţia Fabrica de Pensule. Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane, sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii.

Articole din aceeasi categorie