Încep înscrierile în învăţământul primar

Cererile de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 – 2019 pot fi depuse începând de astăzi, 8 martie, și până în 26 martie, o a doua etapă fiind programată în perioada 12 – 18 aprilie.

Potrivit metodologiei, în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE), în perioada 1 – 23 martie.

Cea de-a doua etapă, din 12 – 18 aprilie, este rezervată celor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului. Validarea cererii-tip este obligatorie și are loc în unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența acestuia și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8:00 – 18:00 (luni-vineri).

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie