Înainte de IMO: Tabără de pregătire a olimpicilor români, americani și bulgari, la Bușteni

Elevii din loturile de matematică ale României, SUA și Bulgariei participă, în aceste zile, la Bușteni, la o tabără de pregătire comună înaintea Olimpiadei Internaționale de Matematică, de la Cluj-Napoca.

Tabăra se desfășoară în perioada 30 iunie – 7 iulie și este coordonată de leader-ul României la IMO 2018, prof. univ. dr. Cătălin GHERGHE, prodecan al Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București, director general al Societății de Științe Matematice din România.

Potrivit declarației prof. dr. Cătălin Gherghe, programul taberei include câte două lecții de pregătire dimineața, iar după-amiaza, o lecție de pregătire sau excursii/drumeții. Lecțiile sunt ținute de Cătălin Gherghe, Mihai Chiș, Doru Ștefănescu (România), Peter Boyvalenkov, Aleksandar Ivanov, Emil Kolev (Bulgaria), Po-Shen (SUA), Alex Rudenko (Ucraina), Răzvan Gelca și Cezar Lupu (SUA/România) și se axează pe probleme și tehnici de tip IMO.

„Tonusul elevilor români este bun” – a declarat, pentru Făclia, prof. dr. Cătălin Gherghe.

Echipa României este formată din șase băieți: Edis Memiș, 15 ani, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța, Ciprian-Mircea Bonciocat, 18 ani, clasa a XII-a, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București și Ioan Andrei Nicolae, 17 ani, clasa a XI-a, Mihnea Daniel Doica, 19 ani, clasa a XII-a, Antonie Ciocan, 18 ani, clasa a XII-a și Radu Alexandru Iacob, 16 ani, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Echipa Bulgariei este formată tot din șase băieți, dintre care unul de 17 ani (Ivan-Aleksandar Mavrov), patru de 18 ani (Kiril Bangachev, Konstantin Garov, Borislav Antov și Kristiyan Vasilev) și unul de 19 ani (Atanas Dinev).

Din echipa SUA, unul, din cei șase componenți are 16 ani (Adam Ardeishar), trei au 17 ani (Mihir Anand Singhal, Andrew Gu și Vincent Huang), unul are 18 ani (Michael Ren) și unul 19 ani (James Lin).

În 7 iulie aceștia vor sosi la Cluj-Napoca, odată cu restul participanților la Olimpiada Internațională de Matematică.

Deschiderea oficială a IMO va avea loc duminică, 8 iulie, ora 11:00, la Sala Polivalentă. În competiție sunt înscriși 615 elevi, din 110 țări. Patru țări participă doar cu statut de observator.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie