În weekend, la Beliş – prima ediţie a competiţiilor sportive marca ENDURACE

La sfârşitul acestei săptămâni, în 27 şi 28 august, în zona lacului Beliş se va desfăşura prima ediţie a competiţiilor sportive de înot şi triatlon, marca ENDURACE. Susţinătorul emblematic al competiţiei este legendarul Martin Strel, „cel mai aclamat înotător din istorie, cu recorduri multiple în Guiness Book” – după cum precizează organizatorii.

Potrivit organizatorilor – Clubul de înot Orca şi firma de software Fortech, în calitate de sponsor principal Endurace-2– două evenimente sportive, un maraton de înot şi un triatlon  conturează ediţia pilot a seriei ENDURACE. Competiţiile vor fi soldate cu premii pentru primii clasaţi, precum şi un premiu special oferit de partenerul principal al competiţiei, pentru câştigătorul maratonului de înot.

„Premiul special constă într-un bilet de participare în tabăra de înot organizată de Strel Adventures, şcoala de înot a legendarului Martin Strel. Denumit de presă «Omul Râurilor», Strel este singurul înotător maratonist din istorie care a traversat înot lungimea celor mai mari fluvii ale planetei: Amazon, Parana, Mississippi, Dunărea şi Yangtze, deţinând patru recorduri omologate în Guinness Book pentru înot continuu de-a lungul cursurilor de ape. Premiul este oferit sub forma de voucher, putând fi activat de câştigător într-un interval de 12 luni, prin înscrierea la una dintre excursiile ghidate, disponibile la data înscrierii. Astfel, câştigătorul are şansa de a opta pentru excursia favorită în lacurile din zona mediteranei, unde va întâlni un grup de înotători din toată lumea. Aspectele logistice sunt asigurate de organizatori, transformând excursia într-o aventură în condiţii de siguranţă şi confort” – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, maratonul de înot Beliş propune parcurgerea înot a distanţei de 5.000 m sau 10.000 m, formată pe lungimea lacului Beliş. Triatlon Beliş constă, de asemeni, în două probe, ce presupun parcurgerea distanţei de 1.500 m înot, 39 km ciclism, 9 km alergare pentru proba olimpică, respectiv Endurace-11.900 m înot, 89 km ciclism, 18 km alergare pentru proba half-ironman. La ambele probe, participanţii, amatori sau profesionişti, se pot înscrie atât individual, cât şi ştafetă, în formulă de 2 sau 3 concurenţi.

Startul competiţiilor va avea loc, în ambele zile, în zona Complexului Beliş-Fântânele, în apropiere de baraj. Tot acolo se vor putea ridica şi kit-urile de participare, în zilele de competiţie.

Participanţii se pot înscrie accesând pagina oficială a evenimentului – club-orca.ro/endurace.

Organizatorii evenimentului au anunţat că vor direcţiona o parte din taxa de înscriere în cele două competiţii în sprijinul Asociaţiei Little People România, care dezvoltă programe de suport psiho-social pentru copiii şi tinerii internaţi în centrele de onco-pediatrie. Ediţia pilot fiind, în viziunea organizatorilor, şi „un prilej nimerit de a transmite un mesaj de respect faţă de mediul înconjurător în care ne desfăşurăm activităţile sportive sau de relaxare”, aceştia au mai anunţat că, în perioada concursului, vor amenaja spaţii de colectare selectivă în perimetrul de desfăşurare a acestuia.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie