În comuna Jucu se asfaltează drumurile

Zilele trecute, când am trecut prin Jucu de Sus, am rămas plăcut impresionat de starea carosabilului din faţa noului stadion “Jucu Arena”, aflat în construcţie. Dar, nu numai acolo s-a reabilitat strada ce duce la sediul Primăriei, ci şi în alte locuri.

În centrul comunei s-au amenajat noi rigole de scurgere a apei, dar vor fi modernizate şi trotuarele. Este un proiect derulat încă din această primăvară, după ce în satele Vişea şi Jucu de Mijloc s-au pietruit şi uliţele laterale. Deocamdată, în această vară, în atenţia edililor se află asfaltarea drumurilor comunale.

Pe lângă Jucu de Sus, zilele trecute s-a lucrat şi la Jucu Herghelie, în jurul blocurilor de locuinţe de pe marginea şoselei naţionale. După asta va urma asfaltarea drumului din zona centrală a localităţii Jucu de Mijloc. Sunt investiţii deosebit de importante în privinţa reînnoirii reţelei stradale de pe raza  satelor componente ale comunei Jucu. În ziua vizitei noastre, se lucra la asfaltarea zonei centrale, urmând ca aria investiţiei să fie extinsă şi pe alte drumuri din Jucu de Sus.

Primăria comunei Jucu mai are în plan pe acest an şi construirea unui nou pod peste Someşul Mic, în împrejurimile localităţii Jucu de Mijloc, şi amenajarea unei platforme de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd, aşa cum au procedat acum câţiva ani şi vecinii din comuna Bonţida. Scopul urmărit de administraţia locală este menţinerea curăţeniei şi ordinii atât în spaţiul public, cât şi în gospodăriile populaţiei. În cursul acestei veri vor mai fi întreprinse astfel de măsuri gospodăreşti în toate cele cinci localităţi componente ale comunei Jucu.

SZ.Cs.       

Articole din aceeasi categorie