În comuna Iclod cursurile şcolare nu au avut de suferit

La mijlocul săptămânii ne-am deplasat şi în comuna Iclod, unde totul este în regulă în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului de învăţământ.

La cele două şcoli gimnaziale – din Iclod şi Livada – sălile de clasă sunt încălzite cu gaz metan, iar transportul copiilor din satele Fundătura, Iclozel şi Orman decurge în condiţii bune. În ziua vizitei noastre microbuzul şcolar a fost parcat în curtea Şcolii Gimnaziale din Iclod, iar la orele amiezii toţi elevii „navetişti” au ajuns în condiţii bune acasă.

În imediata vecinătate a unităţii de învăţământ din Iclod se găseşte sediul Primăriei, unde am văzut noul buldoexcavator procurat de administraţia locală pentru eventualele intervenţii urgente. Edilii din Icod au contract cu o firmă de specialitate pentru lucrările de deszăpezire. Zilele trecute a fost curăţat drumul Livada-Orman, dar şi străzile principale ale centrului de comună sunt eliberate de zăpadă. După cum ne spunea primarul Emil Pârţoc, în prezent circulaţia rutieră în cele cinci sate componente ale comunei se derulează în condiţii bune, maşinile nu întâmpină greutăţi. Chiar dacă va mai ninge în perioada următoare, echipele de intervenţie fac faţă luptei cu zăpada. S-a curăţat carosabilul de pe raza satului şi pe drumul judeţean Iclod-Aluniş, unde, la fel, circulaţia se desfăşoară fără probleme. Noroc că, prin grija Primăriei comunei Iclod,  toamna trecută s-a curăţat şi s-a întărit cu dale malul Văii Alunişului, iar rezultatul se vede acum, când apa îngheţată nu creează greutăţi în zona respectivă. Primăvara, după topirea zăpezii, la fel, drumul este protejat prin investiţiile realizate pe malul râului. Deci, iclozenii scapă şi de inundaţii, de fapt ăsta a şi fost scopul lucrărilor efectuate anul trecut.

La Iclod şi preşcolarii se bucură de condiţii bune în aceste zile geroase. De doi ani grădiniţa s-a mutat într-un spaţiu modern, aflat chiar în imediata apropiere a Primăriei. Multe oraşe nu dispun de săli atât de spaţioase şi bine încălzite ca şi Iclodul!  Nu întîmplător, nici în perioada frigului mare frecvenţa copiilor nu a scăzut ca în alte localităţi rurale de pe Valea Someşului Mic.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie