În ajunul noului an şcolar, Poliţia Locală Gherla e la datorie

Zilele trecute i-am însoţit pe angajaţii  Poliţiei Locale din municipiul Gherla, care de astă dată au avut mai mult de lucru ca şi în alte perioade.

Începe anul școlar, iar în jurul grădiniţelor şi şcolilor de pe raza oraşului trebuie asigurată ordinea şi disciplina. Aşa că în aceste zile, cei cinci poliţişti fac turul localităţii, şi unde sunt unităţi de învăţământ, verifică  starea drumurilor de acces, situaţia curţilor interioare şi nu în ultimul rând, siguranţa preşcolarilor şi elevilor. De asemenea, se face o analiză a semnelor de circulaţie din faţa grădiniţelor şi a şcolilor, nefiind omisă nici calitatea trotuarelor ce duc spre aceste unităţi.

Chiar zilele trecute, prin grija Primăriei Municipiului Gherla angajaţii de la SC ADP SA (fosta RADP) au asfaltat trotuarul din vecinătatea Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” de pe strada 1 Decembrie 1918,  un mare avantaj pentru cei peste o mie de elevi care zi de zi circulă în aceea zonă. Poliţia Locală a verificat şi starea locurilor de parcare din împrejurimile şcolilor. În această privinţă mai sunt multe lucruri de pus la punct la Gherla, autoturismele cadrelor didactice efectiv nu au loc pe aceste suprafeţe. Fiecare îşi parchează maşina unde poate…

Peste tot în jurul celor patru licee, o școală gimnazială şi cinci grădiniţe din municipiul Gherla, zilele trecute au fost reamenajate spaţiile verzi şi a fost îmbunătăţit şi iluminatul public. Toate aceste aspecte gospopdăreşti au stat şi în atenţia Poliţiei Locale, preocupată, la începutul noului an şcolar, de asigurarea unor condiţii optime şi de deplină siguranţă pentru desfășurarea procesului educativ.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie