În 2017, Wizz Air a transportat 1,9 milioane de pasageri de pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat vineri, la Cluj-Napoca, că în anul 2017 a transportat mai mult de 28 de milioane de pasageri pe rutele sale, 1,9 milioane dintre aceştia de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”.

Tot în cursul anului trecut, 14 noi aeronave s-au alăturat flotei Wizz Air, 13 avioane Airbus A321 şi un Airbus A320, ceea ce face acum ca numărul total de aparate de zbor să ajungă la 88. Aeronavele suplimentare vor crea alte 600 de locuri de muncă directe în cadrul companiei. Acum, în cadrul operatorului aerian lucrează 34.500 de persoane, în cele 27 de baze din 15 ţări, inclusiv în cele mai noi din Londra şi Varna. Compania intenţionează să-şi dezvolte reţeaua, cu alte şapte aeroporturi şi mai mult de 100 de rute noi, ceea ce va însemna o creştere la aproape 600 de rute către 145 de destinaţii din 44 de ţări.

Un alt punct de referinţă al anului anterior a fost şi faptul că Wizz Air a semnat o comandă de aeronave cu Airbus, pentru achiziţionarea în viitor a încă 146 de aeronave A320neo, astfel că flota Wizz va ajunge la 282 aparate de zbor până la finalul anului 2026.

În 2017, Wizz Air a transportat din România peste 7,1 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă o creștere de 29% față de anul precedent, a lansat 17 noi rute și și-a extins bazele din Cluj-Napoca și Craiova, adăugând două aeronave suplimentare și creând astfel peste 70 de locuri de muncă directe în cadrul companiei. Compania va pune în vînzare 8,8 milioane de locuri în acest an, şi va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara. În prezent, reţeaua Wizz din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj – Napoca.

În Cluj-Napoca, compania şi-a extins flota cu a şasea aeronavă alocată bazei în 2017, a lansat patru noi rute spre Bratislava, Larnaca, Malta şi Stockholm Skavsta, şi a transportat 1,9 milioane de pasageri pe rutele care pleacă din oraşul nostru, cu 36% mai mult decât anul trecut. În prezent, Wizz oferă 34 de rute din Cluj-Napoca, iar în acest an va lansa şi un zbor spre Atena.

József Váradi (foto dreapta), Chief Executive Officer Wizz Air: “2017 a fost un an al expansiunii masive pentru Wizz Air. Am avut creşteri semnificative în toate sectoarele de business care au determinat ca WIZZ să devină una dintre companiile aeriene cu cea mai mare creştere şi care au aşezat fundaţia pentru viitoarea dezvoltare a companiei în următorul deceniu”.

Extinderea pistei – prioritatea absolută a Aeroportului clujean

Prezentla conferinţa de presă a companiei Wizz Air, David Ciceo, directorul aeroportului clujean a reafirmat că prioritatea absolută pentru acest an este extinderea pistei Aeroportului. “Avem un plan de dezvoltare a infrastructurii în trei etape. Cel mai important obiectiv este extinderea pistei. Fără extindere nu vom putea atinge ţinta de 7 milioane de pasageri în 2030. Wizz Air va avea aeronave Airbus A321 care în acest moment nu pot ateriza pe aeroportul nostru decât cu restricţii la numărul de pasageri. Există solicitări de capacitate mai mare şi din partea altor companii aeriene, şi suntem convinşi că există potenţial pentru zboruri intercontinentale. Odată cu prelungirea piste la 3.400 de metri vom inaugura şi zboruri intercontinentale. ”, a spus Ciceo.

V.D.

Articole din aceeasi categorie

One Response to În 2017, Wizz Air a transportat 1,9 milioane de pasageri de pe Aeroportul din Cluj-Napoca

  1. nuț

    Păcat că îi doare gura pe ungurii de la Wizzair să pronunțe „Avram Iancu”, care este numele corect, întreg, al aeroportului nostru.
    Păcat. Eu nu mai zbor cu ei.