Importanţa micului dejun

Copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun în fiecare zi riscă să nu consume cantităţile recomandate de nutrienţi esenţiali pentru creşterea şi dezvoltarea lor, conform unui studiu publicat joi de King’s College London (KCL), informează agenţia Xinhua.

Studiul condus de oameni de ştiinţă de la KCL a analizat informaţii privind obiceiurile alimentare colectate în cadrul unui sondaj realizat anterior de la două grupuri de copii din Marea Britanie, unul de 802 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani şi de altul format din 884 de copii cu vârste între 11 şi 18 ani. Conform acestei cercetări, micul dejun reprezintă consumul a peste 100 de calorii între orele 6:00 şi 9:00 dimineaţa. Echipa de oameni de ştiinţă a descoperit că micuţii care luau micul dejun cu regularitate aveau un aport zilnic mai mare de nutrienţi esenţiali precum acid folic, fier, calciu şi iod în comparaţie cu cei care săreau peste prima masă a zilei. Spre exemplu, 31,5% dintre cei care nu luau micul dejun nu primeau nici măcar raţia minimă de fier recomandată în Marea Britanie. Prin comparaţie, numai 4,4% dintre cei care serveau regulat prima masă a zilei nu atingeau acest deziderat.

De asemenea, în zilele în care luau micul dejun, copiii mici, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, aveau niveluri mai mari de acid folic, vitamina C, calciu şi iod în comparaţie cu zilele în care săreau peste prima masă, se mai arată în concluziile cercetării.

„Acest studiu oferă dovada că micul dejun este esenţial pentru ca părinţii să se asigure că micuţii lor primesc substanţele nutritive de care au nevoie”, a subliniat autoarea principală a analizei, doctor Gerda Pot. Studiul a fost publicat în „British Journal of Nutrition”.

Articole din aceeasi categorie