IMO 2018: Două zile de concurs, șase probleme de rezolvat

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca semăna, luni dimineața, cu o imensă sală de clasă. La 615 mese, amplasate aici în cursul după amiezii de duminică, 615 elevi din 110 țări ale lumii trebuie să rezolve cele șase probleme pe care le presupune Olimpiada Internațională de Matematică.

Potrivit declarației inspectorului școlar general Valentin Cuibus, în fiecare din cele două zile ale competiției concurenții trebuie să rezolve trei probleme, timpul alocat fiind de patru ore și jumătate. Pentru ediția din acest an au fost propuse 183 de probleme, pe „lista scurtă” rămânând, în final, 32. Dintre acestea, în săptămâna de dinaintea competiției propriu-zise au fost selectate 6.

Mesele de la Sala Polivalentă au fost aduse și amplasate în cursul după-amiezii de duminică, după ceremonia oficială de deschidere a IMO 2018. Luni dimineața, pe fiecare masă concurenții au găsit lista cu problemele propuse spre rezolvare. De asemeni, fiecare participant a găsit pe masa de concurs o sticlă de apă, ciocolată și banane, lor fiindu-le interzis să intre în sală cu alimente și obiecte personale.

Subiectele finale ale Olimpiadei Internaționale de Matematică au fost stabilite de o echipă de profesori universitari, lideri de țară, care au sosit la Cluj-Napoca încă din 2 iulie.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie