IMM-urile au ieşit la vânătoare de angajaţi

Companiile mici şi mijlocii (IMM) din România au anunţat, de la începutul anului şi până în prezent, peste 87.000 de locuri de muncă vacante, în creştere cu mai mult de 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, reiese dintr-o analiză realizată o platformă de recrutare on-line.

“Companiile mici şi mijlocii au avut un an de creştere impresionantă şi au ieşit la vânătoare de candidaţi, oferind, în multe cazuri, condiţii similare cu marii jucători multinaţionali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale şi beneficii extra-salariale, ci şi de perspective de dezvoltare, flexibilitate şi promisiunea unor proiecte atrăgătoare. Din toate aceste motive, şi candidaţii sunt destul de atraşi de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri şi foarte tineri, care caută mai degrabă experienţe care să-i dezvolte decât salarii mari”, se spune în analiza efectuată de eJobs România.
Potrivit datelor platformei de recrutare, aproape 12.500 de IMM-uri au postat cel puţin un anunţ de angajare pe eJobs.ro în intervalul ianuarie – iulie 2019.
Cele mai multe locuri de muncă au fost postate de companiile din domeniul vânzărilor (2.115), urmate de resurse umane (2.100 de locuri de muncă) şi bănci (1.932). Următoarele în topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajărilor, sunt companiile din sectorul achiziţiilor, cele din alimentaţie / HoReCa şi transport / distribuţie.
La polul opus, cu mai puţin de 200 de posturi vacante, se află companiile cu activităţi în service şi reparaţii, cele din farma, petrol şi gaze, respectiv asigurări.
În prezent, în România, activează peste 600.000 de IMM-uri, care cumulează mai bine de jumătate din numărul total de angajaţi de pe piaţă. Salariul mediu net pe care îl câştigă un angajat care lucrează într-o astfel de companie este de aproximativ 700 de euro/lună.

Articole din aceeasi categorie