IGSU: Peste 250 de incendii în minivacanța de Revelion

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, numărul total al intervențiilor a scăzut cu 11%, raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Pe timpul misiunilor, 154 de persoane aflate în pericol au fost salvate din medii ostile vieții.

Potrivit unei informări a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în cele patru zile, pompierii militari au stins 259 incendii, cele mai multe dintre acestea manifestându-se la locuințe particulare. Deși aproape 100 dintre situații au avut loc în prima zi a anului 2018, numărul incendiilor a înregistrat o scădere cu 45%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Principalele cauze care au generat incendiile au fost coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

În perioada minivacanței, 3.934 persoane au primit asistență de urgență din partea echipajelor SMURD operaționalizate la nivelul fiecărui inspectorat pentru situații de urgență. Raportat la perioada similară a anului trecut, numărul acestora a scăzut cu 9%.

„În această perioadă, peste 5.100 pompieri, cu 2.900 autospeciale și mijloace tehnice, au asigurat, zilnic, intervenția imediată pentru stingerea incendiilor, asistența medicală de urgență, descarcerarea din autovehicule, dar și pentru alte situații de protejare a comunității. Urgenţele medicale au fost acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor 254 echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 38 de șenilate. De asemeni, pentru preîntâmpinarea situațiilor care să pună în pericol viața semenilor, premergător perioadei Sărbătorilor de Iarnă, inspectorii de prevenire au derulat acţiuni inopinate de control privind respectarea măsurilor de protecție la incendiu, la structuri de primire turistice, de alimentaţie publică și alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane” – precizează IGSU.

M. T.

Articole din aceeasi categorie