IGSU: 4.511 situații de urgență înregistrate la nivel național, în minivacanța de 1 Mai

În minivacanța de 1 Mai, pompierii militari au stins 300 incendii și au salvat 70 de persoane din diferite situații de urgență. Peste 4.570 de salvatori au fost zilnic la datorie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în perioada 27 aprilie – 1 mai, la nivel național s-au înregistrat 4.511 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 300 misiuni de stingere a incendiilor, 3.767 cazuri SMURD (3.741 pentru acordarea primului ajutor calificat și 26 misiuni de descarcerare), precum și la 444 acțiuni pentru protecția comunităților. În cele cinci zile, 3.795 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 70 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul intervențiilor înregistrează o ușoară creștere, de aproximativ 2%.

„În această minivacanță, inspectorii de prevenire au derulat 380 controale preponderent la spații destinate cazării persoanelor, inclusiv campinguri și tabere pentru copii, localuri publice și unități comerciale frecventate de un număr mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 138 de amenzi, în cuantum de 396.900 lei” – informează IGSU.

Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creștere a numărului de incendii, în special pe fondul igienizărilor de sezon, IGSU reamintește cetățenilor că „nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie