IGPR: Șapte copii lipsiți de supraveghere, depistați de polițiștii de la transporturi

Polițiștii de la transporturi au depistat șapte copii lipsiți de supraveghere, în cadrul unor acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale. Acțiunile s-au desfășurat săptămâna trecută în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 398 stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.

„În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat 5 persoane urmărite național sau internațional și 7 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament. Totodată, în urma infracțiunilor constatate, polițiștii au întocmit 68 de dosare penale, în care se desfășoară cercetări pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă și pescuit ilegal, infracțiuni la regimul circulației” – informează IGPR.

Conform sursei citate, polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 24 de persoane și au identificat 45 de persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut. Pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor și siguranța și securitatea pe apă, pescuit ilegal, migrație ilegală și contrabandă, au fost demarate 7 acțiuni specifice, pe parcursul cărora au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.645 de lei. Ca măsuri complementare au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 5.323 de lei (instrumente ilegale de pescuit, pește, băuturi alcoolice, material lemnos).

Polițiștii de la transporturi au intervenit în 22 de situații pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate (accidente sau incidente la calea ferată, întârzieri de trenuri de călători și aeronave, evenimente cultural – artistice).

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie