IGPR: Opt minori lipsiți de supraveghere, depistați de polițiștii de la Transporturi

În urma acțiunilor de săptămâna trecută ale polițiștilor de la transporturi, au fost identificați 11 urmăriți național și 8 minori lipsiți de supraveghere.

Potrivit IGPR, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, verificând 195 de obiective (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale) și patrulând în 398 de stații de cale ferată și în 412 trenuri de călători. În urma acțiunilor, polițiștii au depistat 11 urmăriți la nivel național și 8 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament. Polițiștii de la transporturi au întocmit 85 de dosare penale, au depistat în flagrant delict 55 de persoane și au efectuat 73 de percheziții domiciliare în dosarele penale avute în lucru, fiind indisponibilizate bunuri provenite din infracțiuni în valoare de 1.683.487 de lei.

Pentru neregulile depistate în urma controalelor pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor pe apă, a braconajului piscicol și a contrabandei, au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 113.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 5.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate produse de carne, lactate, legume, pește, instrumente ilegale de pescuit, țigarete și alcool.

În 21 de situații, polițiștii au intervenit pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate, cum ar fi accidente sau incidente la calea ferată, întârzieri de trenuri de călători și aeronave, evenimente cultural – artistice.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie