IGPR: Circa 1250 de poliţişti acţionează, zilnic, în acţiunea „Blocada”

Poliţia Română desfăşoară, în această lună, acţiunea „Blocada” la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi.

Potrivit IGPR, zilnic acţionează 1.250 de poliţişti de la rutieră, sprijiniţi de colegi de la ordine publică, cu 220 de Politist 1echipamente de supraveghere video şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi 320 de poliţişti de la transporturi.

„Urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 1 – 31 august se desfăşoară acţiunea «Blocada», la frontierele de vest şi sud ale României. Poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Satu-Mare acţionează «în oglindă» cu poliţiştii maghiari, în cadrul «Blocadei Vest». Activitatea este sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş. De asemenea, poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene de Poliţie Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi acţionează «în oglindă» cu poliţiştii bulgari, în cadrul «Blocadei Sud»” – a anunţat IGPR.

Poliţiştii vor acţiona prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, se va verifica respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

„O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale. În acest sens, 320 de poliţişti de la transporturi acţionează punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor” – precizează IGPR.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie