IGPR: Aproape 95.000.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare, recuperaţi

Aproape 95.000.000 de lei proveniţi din fraude economico-financiare au fost recuperaţi în primul semestru al acestui an, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice. De asemeni, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 552.000.000 de lei.

„În scopul asigurării unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat, Poliţia Română are ca prioritate prevenirea şi combaterea fraudelor financiare şi protejarea intereselelor economice ale statului şi ale cetăţenilor. Activităţile întreprinse de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Română, în special cele realizate în cooperare cu structurile Ministerului Finanţelor Publice, cu atribuţii în domeniu, au determinat creşterea numărului operaţiunilor fiscalizate. Astfel, au influenţat schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor, persoane juridice sau fizice, ceea ce a determinat creşterea încasărilor fiscale la bugetul de stat cu 7,9 % faţă de perioada similară a anului trecut” – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, în primul semestru al acestui an, în cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor create s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, 94.907.000 de lei, şi prin alte măsuri asigurătorii, 552.575.000 de lei. Activităţile desfăşurate de poliţişti s-au concretizat în 612 rechizitorii şi 266 de declinări către alte structuri competente. De asemeni, faţă de 214 persoane dintre cele cercetate s-au luat măsuri preventive.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie