IGPR: 42 de grupări infracționale specializate în trafic de persoane, destructurate

Poliția Română a efectuat, în primele 9 luni ale anului, prin structurile de combatere a traficului de persoane, 453 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea a 42 de grupări infracționale specializate în trafic de persoane.

„La nivelul fiecărei structuri de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române funcționează structuri de combatere a traficului de persoane, care desfășoară permanent activități pentru identificarea și destructurarea reţelelor infracţionale, specializate în traficul de persoane. Astfel, sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în primele 9 luni ale anului 2017, polițiștii au organizat 120 de acțiuni operative și au efectuat 453 de percheziții domiciliare. În urma activităților desfășurate, au fost destructurate 42 de grupări infracționale specializate în trafic de persoane” – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, ca urmare a administrării probatoriului, dintre cele 797 de persoane cercetate, 266 au fost reținute, 247 fiind arestate preventiv.

Activităţile desfășurate de poliţiștii specializaţi în combaterea traficului de persoane au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie