Ideile de-a-ndoaselea împotriva normalităţii dusă „la extrem” se lasă cu sesizări şi anchete

Trei deputaţi clujeni intenţionează să modifice Legea adunărilor publice. În urma diferendelor înregistrate în timpul mitingului „pentru normalitate”, organizat sâmbătă de Noua Dreaptă, PRM şi PRU, când o actriţă din Cluj a fost ridicată de jandarmi, deputaţii, Adrian Dohotaru (USR) şi respectiv, Csoma Botond (UDMR) intenţionează să ceară modificarea Legii adunărilor publice, astfel încât să fie prevăzute protocoale mai clare de intervenţie ale jandarmilor. „Văzând ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, voi propune modificarea Legii adunărilor publice, care să stipuleze protocoale mai clare de intervenţie ale Jandarmeriei, în care să existe un negociator şi să nu se ajungă la bruscări. Acest lucru se poate face fie prin norme metodologice, fie prin amendamente legislative”, a afirmat Dohotaru luni, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată împreună cu colegul său de la UDMR. Dohotaru a precizat că va face şi o sesizare în atenţia ministrului de Interne, Carmen Dan şi va cere o anchetă legată de comportamentul Jandarmeriei. Totodată reprezentantul USR a subliniat că va sesiza şi Prefectura judeţului Cluj în legătură cu acest subiect.
Deputatul UDMR Csoma Botond consideră că incidentul din Piaţa Avram Iancu a fost prost gestionat de jandarmi, admiţând totuşi că şi actriţa a avut o contribuţie în declanşarea diferendului. „Poate şi actriţa Oana Mardare a făcut o greşeală, pentru că nu poţi avea un dialog raţional cu astfel de extremişti, dar Jandarmeria putea acţiona altfel, putea să facă un zid în jurul ei, să o apere de eventualele pericole. Mi se pare disproporţionată intervenţia Jandarmeriei”, a spus Csoma Botond.
Totodată, Adrian Dohotaru a acuzat municipalitatea clujeană de faptul că nu a fost echidistantă faţă de cele două poziţii aflate la antiteză şi nu anticipat situaţia creată. „Primarul Emil Boc trebuie să îşi ceară scuze în legătură cu modul în care au fost planificate acţiunile Primăriei privind marşul «Cluj Pride» şi mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, membrii comunităţii LGBT fiind trimişi la periferie, iar extremiştii au primit aprobare în centru”, a pretins Adrian Dohotaru.
Precizăm că la conferinţa menţionată era anunţată şi prezenţa deputatului PSD Horia Nasra, colegii săi explicând faptul că acesta „a absentat din motive obiective”, dar că şi-a exprimat poziţia prin intermediul unei postări pe o reţea de socializare cerându-i explicaţii primarului Emil Boc. „Nimeni nu vă condamnă conservatorismul domnule primar, însă în anul 2017 consideraţi că o manifestaţie a drepturilor civile trebuie lăsată «la margini» în timp ce o contramanifestaţie marca Noua Dreapta este încurajată să fie organizată în centrul Clujului multicultural?”, a scris Nasra.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to Ideile de-a-ndoaselea împotriva normalităţii dusă „la extrem” se lasă cu sesizări şi anchete

  1. clujean

    macar acum stim cine sunt ei.rusine.

  2. Unu'

    Dohotaru și Botond agită în mod ne-necesar spiritele. Se vede clar ce pălărie poarta ăștia doi: anti-familia tradițională, pro-devianți, anticreștini pînă în măduva oaselor. Cum am putut noi ca oameni vota așa ceva? Ne reprezintă unii care pun umărul la distrugerea a tot ceea ce înseamnă românism(starea de normalitate)?