Iar ne ceartă Comisia Europeană

Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie privind exploatările ilegale de lemn. Comisia îndeamnă România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul, care interzice întreprinderilor din sectorul lemnului să producă și să introducă pe piața UE produse obținute din bușteni recoltați în mod ilegal.

De asemenea, Comisia Europeană a trimis scrisori de punere în întârziere României şi altor şapte state (Ciprului, Ungariei, Olandei, Portugaliei, Slovaciei, Sloveniei şi Spaniei) deoarece aceste ţări nu au notificat nicio măsură de punere în aplicare a celei de-a 5-a Directive privind combaterea spălării banilor.

O a treia scrisoare de punere în întârziere a fost trimisă României, doarece ţara noastră nu a luat măsuri de adoptare a unor programe naționale de control al poluării atmosferice.

Comisia a trimis avize motivate României şi Suediei, în care le solicită să îşi respecte obligaţia de a pune în aplicare integral legislaţia europeană privind reciclarea navelor, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Scrisorile de punere în întârziere reprezintă deschiderea formală a procedurilor de infringement, iar avizul motivat este a doua etapă în cadrul procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor.

Articole din aceeasi categorie