I-a ieșit socoteala…

Parțial. Este foarte bine așa pentru că în jur mai e copii care nu știe ce este aia și femei care știe ce e aia și de aia se râde competent. Toată chestiunea stă în dibăcia nocturnă cu care Tudorelul mamii agită apele din lighean.

Precum odinioară Cristofor Columb, când a descoperit Lumea 9, tot așa și guvernanții noștri, împart oglinjoare și mărgele colorate poporului, asimilat culegătorilor de banane. E drept, acestea conțin triptofan, care stimulează serotonina, hormonul fericirii, dar fericirea după câte știm este o noțiune abstractă, iar românii îi fac față cumpărând fericire de porc, de vită, la kilogram sau în conservă.

Orizontul speculațiilor filosofice se oprește, așadar, la coltucul de pâine. Alte oglinjoare, de astădată perverse, au fost cele dăruite pensionarilor bătrâni, pentru că avem și pensionari tineri care nu intră în discuție, pentru a fi folosite din 20 20 și mai încolo, pentru că la acea dată și la celelalte date, reumaticii, cardiacii, diabeticii țării, ăia trecuți binișor de 70, o să fie sub cruce, în deal, conform frumosului cântec popular, „De-ar fi badea-n deal la cruce”. Nu facem vorbire despre Mircea Badea și despre starea lui de sănătate.Poate acești bătrâni vor mai avea o șansă la cuponul de pensie dacă apucă la ambulanță, unele dintre acestea, piese de inventar în muzeul mașinilor de salvare, de la Peneș Curcanul până la Raed Arafat.

Știri pe scurt

-Mascații noștri au trecut deja la acțiune: unui cetățean care făcea gălăgie stradală fără autorizație, aceștia, după o percheziție domiciliară, i-au ridicat pe lângă niște documente compromițătoare și tensiunea pe care au luat-o cu ei. Cetățeanul mulțumește pe această cale doamnei Carmen Dan.

-Studiile recente au stabilit că organismul omenesc este format 60% din apă. La auzul acestei informații, dl.Traian Băsescu a început să râdă și nu s-a oprit nici până acum.

-Organele de anchetă au declanșat reconstituirea unui accident de mașină. Victima nu a rezistat reconstituirii.

-Ministerul Sănătății anunță că a redus drastic numărul diabeticilor, prin interzicerea lunii de miere.

-Ministerul Apărării a contractat, pentru trupele terestre de cercetași, câini de vânătoare și câini de bombardament.

-Lacul Roșu a fost concesionat unui sector, al cincilea, din Budapesta, pe 99 de ani, și nu pe 100 să nu pară că au ce au cu Centenarul. Autoritățile locale au informat că vâslitul pe lac se face numai în limba maghiară.

-Doamna prim-ministru a trimis o scrisoare de apreciere primului ministru turc, dar printr-o eroare explicabilă nu a trimis-o post-restant, ci post-mortem.

-Demonstrațiile spontane sunt interzise. În cazul avortului spontan, mai sunt discuții în Parlament, dacă este sau nu nevoie de aprobare de la organe.

-Procuraturile angajează urgent procurori tineri cu o vechime de peste 30 de ani în meserie.

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie