Hramul Mănăstirii „Sfântul Anton de Padova” din Gherla

Duminică, 10 iunie 2018, va fi mare sărbătoare pentru creştinii greco-catolici din municipiul Gherla, dar şi pentru eroniaşii de această confesiune, de pe Valea Someşului Mic.

În acest weekend are loc sărbătoarea hramului Mănăstirii „Sfântul Anton de Padova” de pe dealul Brădet, din vecinătatea oraşului Gherla. Programul începe la ora 9:00, cu primirea arhiereului la Biserica Greco-Catolică „Sf. Iosif” din Piaţa Gării, de unde se continuă cu procesiunea cu moaştele Sf. Anton până la mănăstire, unde, la ora 10:00, se va celebra Liturghia Arhierească, binecuvântarea copiilor şi a crinilor, aşa cum se obişnuieşte în fiecare an, la începutul verii.

Mănăstirea „Sfântul Anton de Padova” este construită în stil maramureşean, fiind sfinţită la 14 septembrtie 1999. Interiorul lăcaşului de cult cuprinde o serie de icoane pe sticlă în stilul renumitei Şcoli de la Nicula, iar în curtea mănăstirii, pe lângă prezenţa unor vestigii romane, se află şi statuia Sfântului Ioan de Nepomuk, patronul şi ocrotitorul Cehiei.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie