Hramul Bisericii Ortodoxe III din Gherla

A doua zi după pelerinajul de la Nicula, sute de creştini au participat la o altă sărbătoare religioasă, de astă dată la Parohia Gherla III, păstorită de pr. drd. Iulian-Paul Isip, protopop de Gherla, şi pr. Alexandru Fărcaş, cinstind în mod deosebit pe Sfinţii Martiri Brâncoveni, al doilea hram al bisericii noi de pe strada Clujului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un  sobor de preoţi, în frunte cu părintele protos. lect. univ. dr. Benedict Vesa, secretarul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului. În cuvântul de învăţătură, părintele Benedict a vorbit despre importanţa păstrării dreptei credinţe, chiar şi până la martiriu, mai ales în aceste vremuri, în care a fi creştin începe să fie tot mai mult o provocare.

Părintele protopop Iulian Paul Isip, aşa cum se obişnuieşte la astfel de evenimente sărbătoreşti, a mulţumit tuturor celor prezenţi şi în special părintelui Benedict pentru împreuna-slujire şi ziditorul cuvânt de învăţătură. La final, toţi cei prezenţi, preoţi şi credincioşi, au poposit în curtea bisericii la o agapă frăţească.

Construcţia noii biserici a Parohiei Gherla III, cu hramurile Sfânta Treime şi Sfinţii Martiri Brâncoveni, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a demarat în anul 1992, fiind sfinţită în anul 2016. În prezent urmează a fi împodobită cu pictură.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie