Hotelul Stadion ar urma să fie preluat de Consiliul Judeţean Cluj

Hotelul Stadion situat pe strada General Eremia Grigorescu din Cluj-Napoca ar urma să fie transferat de la Ministerul Tineretului la Consiliul Judeţean Cluj. Potrivit Ministerului Tineretului, transferul hotelului ar urma să se facă în baza memorandumului privind descentralizarea patrimoniului, document aflat în prezent în procedura de avizare a ministerelor responsabile din cadrul guvernului.

Precizăm că anul trecut a existat o intenţie a Ministerului Tineretului de a da acest hotel cu titlul de folosinţă gratuită pentru 49 de ani Federaţiei Române de Judo.

Întrucât Ministerul Finanţelor Publice nu şi-a dat avizul, proiectul de hotărâre de guvern elaborat în acest sens a fost blocat.

Acum se pare că ministerul a gândit o altă soluţie pentru a scăpa de acest hotel, mai exact transferul acestuia către Consiliul Judeţean Cluj. Conform datelor pe care le deţine Ministerul Tineretului, Hotelul Stadion din Cluj-Napoca este evaluat la 6.645.969 lei, din care 324.929 lei reprezintă valoarea terenului de 3200 mp iar 6.321.039 lei valoarea clădirii. Ministerul spune că evaluarea nu ar fi corectă, propunând astfel Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Cluj să angajeze un expert ANEVAR pentru a stabili valoarea exactă a hotelului.

C.P.

Articole din aceeasi categorie