Hoarda

Există printre politicienii Europei tot felul cozi de topor. Trădători.
Jeguri, până la urmă. Care au crescut în spiritul unor valori, dar s-au aliniat altora, aflătoare cu multe secole în urma civilizaţiei de pe continentul nostru. Galeria portretelor e mare şi, din păcate, cuprinde şi nume româneşti. Printre aceştia: Teodor Meleşcanu.

Toată lumea l-a crezut domn.

Tip rasat, care nu s-ar tăvăli în tină. Cu toate acestea, interesul de partid şi parşivenia personală fac din acest personaj unul de caricatură macabră. Greu de crezut? Închipuiţi-vă un interior de boier, bibliotecă cu mobilă stil, halat de casă, o ţigară fină, de foi, lecturi dintre cele mai… subţiri şi declaraţii pe măsură. Ministrul nostru de externe a propus relocarea a 2000 de imigranţi din cele Ţări din hoarda care cucereşte, încet dar sigur, Europa. Cifră care se adaugă la angajamentele slugarnice ale lui Klaus Werner Iohannis.

Tare, nu?

Cum ar fi să-i cazăm în Primăverii? Printre conacele lor! În grădinile lor! În buncărele lor! Să împartă cu aceştia învăţăturile Islamului. Să comploteze împreună cu ei pentru reinstaurarea semilunii de la Madrid la Bucureşti.

Trebuie să recunoaştem, însă, că există şi oameni responsabili, gata să lupte pentru ca Europa să n-o ia pe calea barbarismelor secolelor revolute. Sau măcar încearcă. Unul dintre ei: Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European. Nu este – din păcate, nu poate fi – un radical. Dar măcar gândeşte constructiv. Şi, cum spuneam, încearcă. Aflat în vizită în Sicilia, omul a propus închiderea rutei imigranţilor Mediteranei Centrale şi, totodată, un plan Marshall pentru Africa. Insuficient, dar mai mult decât nimic. Sau decât cu capul plecat şi acceptând inepţiile lingăilor pe subiect.

În partea cealaltă a continentului, se aude vocea primului ministru spaniol, Rajoi. I-a adunat pe cei mai lucizi politicieni ai spaniolilor, francezilor şi italienilor şi a propus, eufemistic, măsuri pentru combaterea terorismului. Măsuri foarte asemănătoare, chiar şi la prima lectură, celor ce-l combăteau pe Ahmad Ibn Tayiya şi ale căror percepte au dus la expulzarea musulmanilor din peninsulă în… 1492.

Dintre cei care realmente opintesc pentru ca Hoarda să nu ajungă stăpână pe meleagurile Bătrânului Continent se numără şi Boris Johnson. Un politician britanic, atipic pentru vremurile obediente pe care le trăim. Este singurul evropean care şi-a luat inima în dinţi şi s-a întâlnit cu puternicul mareşal Khalifa Haftar, omul forte din Libia de Est. Bengazi – Tripoli – Misrak, un turneu care are ca scop oprirea hemoragiilor de orice fel dintr-o ţară altădată sigură. Vremurile lui Gadaffi au apus şi, din această cauză, pe aici trece toată scursoarea lumii. Aici se transformă hangerul lui Hamid, sabia Profetului în bombe ucigaşe. Pentru vieţile creştinilor evropeni, desigur.

Aici, la turci, greci şi maghrebieni trebuie ridicate stavile!

Altfel…

Radu Vida

Articole din aceeasi categorie

One Response to Hoarda

  1. Unu'

    100% corect. Nimic de adăugat. De fapt, da – mai e și LADO cu planuri mari ca să-i aducă în jud. Cluj. De la Cluj și pănă la Călărași, nu avem loc pentru ei.