HEMORAGII

Pamfletarium
Stăteam deunăzi şi mă uitam, cu profundă mândrie tricoloră, la olimpicii români, la copiii aceia sclipitori, zâmbitori, dar sentimentele duminicale mi-au trecut cu rapiditate şi am ajuns să fiu ca păpuşile de cauciuc neascultătoare: dezumflat! Din cinci tineri, patru intenţio-nează să plece afară, la Universităţi din Anglia, SUA, Franţa, fără prea multe explicaţii şi, în fond, nici n-ar trebui să ni se explice prea mult de ce vor ei să o ia din loc.
Tot la acelaşi timp de vreme, am participat la o întâlnire electorală a unui politician fandosit şi important, care şi-a cinstit electorii cu vinul dintr-un bidon de sub masă (zgârcomanul!). Acesta a propus, la modul cel mai serios, dovadă că provine dintr-un defect de fabricaţie, ca aceşti copii să fie puşi să plătească anii de şcolarizare! Dobitocul solemn nu s-a gândit şi la cheltuielile făcute de părinţi, importante şi adesea împovărătoare, în fond nu s-a gândit pentru că nu are instrumentul necesar.
Plecarea inteligenţelor este o catastrofă naţională, s-o spunem în clar. Medicii noştri îi îngrijesc pe alţii, ceilalţi angajează oameni pentru îngrijirea bătrânilor lor, iar sistemul nostru sanitar, atins de progerie, învăţământul terfelit şi zdrenţuit de fiecare cap luminat ce vine în fruntea Ministerului, sunt oglinda dezinteresului total al politicienilor faţă de realele probleme ale ţării. Lupta politică macină fiinţa naţională, împarte oamenii, creează partizanate. Nu vreau să fac nici un proces de intenţie votanţilor partidului de la putere, i-am văzut la marea acţiune de depozitare a peturilor şi a resturilor de mâncare în Piaţa Victoriei, ceea ce consider că a fost o izbândă de management politic, o dovadă a puterii de cumpărare a cetăţenilor ţării noastre.
Unul din 5 români lucrează afară şi în diaspora avem 3,4 milioane de cetăţeni, ceea ce reprezintă un record absolut european, pentru o ţară care nu se află într-un conflict armat, religios sau de altă natură, care să oblige populaţia la exod. Trei sferturi din români nu citesc o carte pe an. Să nu ne mirăm, atunci, de calitatea politicului şi a prestatorilor de politică, de modul în care se exprimă, cu Q cu vai, în dispreţ faţă de gramatica limbii române, dovedindu-şi limitele, dar, în aceeaşi măsură, şi aroganţele, mai ales cele decizionale.
Doamna ministru de la Interne a spus că s-a făcut un memorandum pentru ocuparea funcţiilor de conducere în Poliţie. E clar, dumneaei n-a prea trecut pe la DEX. Sau s-a referit la memorandumul Transilvaniei, petiţia prezentată în 8 mai 1892 de liderii români din Transilvania lui Franz Joska.
Nu trebuie să ne mire nimic, dar nici nu trebuie să rămânem într-o apatie colocvială, să zumzăim la o cafeluţă, unde să fim vehemenţi şi revoluţionari. Ştiţi, foarte bine, de ce este nevoie!
Şi încă o cifră! La fiecare 9 ore ne pleacă un cadru medical din ţară… Q.E.D.

Articole din aceeasi categorie

3 Responses to HEMORAGII

 1. Zub

  Bine spus, Domnule Udrea – felicitări!

  Știm ce avem de făcut, dar îi lăsăm pe alții să vorbească ”#rezist”, în numele nostru.

 2. intre sicilia și carbid

  Adevăr grăiește Cornel, spre ciuda inamicilor. Aceștia dau din coarne și din copite și plîng cu lacrimi de poliethylen_glicol sorbitan mono_oleat…

 3. gerula

  Bociturile unui pensionar ratacit in propriile hatisuri ale mintii.