Handbal / Una caldă, alta rece

  • Potaissa Turda a spart gheața și a bifat prima victorie într-un meci oficial, în vreme ce Universitatea Cluj s-a întors încărcată de la Focșani, cu multe goluri în bagaje.

 

După dubla înfrângere cu FC Porto, din primul tur al Cupei EHF, și egalul cu Politehnica Timișoara, din deplasare, Potaissa Turda a obținut, sâmbătă, prima victorie din acest sezon într-un meci oficial. Victima turdenilor a fost CSU Bucovina Suceava, în fața căreia elevii lui Horațiu Gal și-au valorificat dublul statut, de gazde și mari favoriți. Potaissa s-a impus fără emoții la o diferență de 12 goluri, scor 32-20, după 14-8 la pauză. Principalii marcatori ai învingătorilor au fost Georgică Cântec și Roland Thalmaier, cu 8, respectiv 6 goluri. Etapa viitoare, Potaissa Turda înfruntă o candidată la retrogradare, CSM Făgăraș. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 18.

În schimb, Universitatea Cluj a înregistrat a doua înfrângere consecutivă, de data aceasta la o diferență de 14 goluri, 25-39 cu CSM Focșani, în deplasare. Cum CSM Focșani nu reprezintă tocmai o sperietoare, tragem concluzia că viața în Liga Națională pentru Universitatea se anunță foarte grea, clujenii fiind candidați la play-out. Pentru Universitatea urmează un examen cel puțin dificil, cu CSM București.

Campioana en titre Dinamo București, vizibil obosită după debutul cu dreptul în Liga Campionilor, a fost învinsă, pe teren propriu, de Politehnica Timișoara cu 29-31, după 15-15 la pauză.

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie