Handbal / „U” Cluj, eşec în primul meci al noului sezon

  • Echipa antrenată de Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan Dinu a început cu stângul ediţia 2016-2017 a Ligii Naţionale de handbal feminin, cu un eşec pe terenul celor de la HCM Rm. Vâlcea. Aceasta din urmă rămâne o nucă greu de spart pentru clujence, care au pierdut ultimele cinci confruntări cu vâlcencele, din care patru au fost Liga Naţională. Cristina Laslo şi compania speră să se revanşeze etapa viitoare, cu CS Măgura Cisnădie.

 

Cea de-a 59-a ediţie a campionatului intern de handbal feminin, respectiv a 20-a în sistemul Ligii Naţionale, a debutat vinerea trecută, iar în prolog s-au întâlnit HCM Rm. Vâlcea şi „U” Cluj, formaţii care în sezonul trecut au cochetat cu partea inferioară a clasamentului, dar care au reuşit să evite retrogradarea, însă nu fără emoţii. Gazdele şi-au valorificat avantajul terenului propriu şi s-au impus cu 21-18, după 12-11 la pauză. Coincidenţa face că principala marcatoare a învingătoarelor a fost Mihaela Ani-Senocico, cu 9 goluri, fostă componentă a echipei „U” Cluj. Oaspetele au condus în acest meci de două ori, în startul jocului, când cu deschis scorul, după un minut şi 54 de secunde, prin Diana Puiu, respectiv în minutul 26, când Laura Popa a marcat pentru 11-10. Partida a fost în general echilibrată, cea mai mare diferenţă fiind de doar trei goluri, înregistrată şi la final. Cu Laura Popa şi Cristina Laslo eliminate temporar pe finalul partidei, „U” Cluj n-a avut puterea să remonteze handicapul de trei goluri. Scorul final a fost înregistrat în minutul 56. De la învinse s-au evidenţiat Diana Puiu şi Laura Popa, ambele cu câte patru goluri. Tot în prima etapă s-au mai înregistrat rezultatele: CSM Bistriţa – Dunărea Brăila 26-30, CSM Bucureşti – Danubius Galaţi 36-15 şi Unirea Slobozia – CSM Roman 28-28. Etapa viitoare, pe 18 septembrie, „U” Cluj primeşte vizita echipei CS Măgura Cisnădie. Să mai scriem că handbalistele antrenate de Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan Dinu au fost prezente sâmbătă, 10 septembrie, pe „Cluj Arena”, la partida de fotbal dintre ACSF „Alb-Negru” al Studenţilor Clujeni şi Unirea Tritenii de Jos, încheiată cu victoria categorică a gazdelor, scor 12-0.

Liga Naţională de handbal masculin programează astăzi primul meci al etapei a 3-a, ce opune campioana şi vice-campioana României, Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti, care de curând s-au înfruntat în Supercupa României. Celelalte partide ale etapei a 3-a au loc miercuri, 14 septembrie. Potaissa Turda se deplasează la Focşani, pentru meciul cu CSM din localitate.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie