Handbal / Săptămână grea pentru Potaissa Turda

  • Alergând după trei „iepuri”, turdenii s-ar putea să nu prindă nici unul. Formaţia pregătită de Horaţiu Gal a ratat deja un obiectiv, respectiv Cupa României.

 

Pentru ocupanta locului secund la finalul sezonului regulat al Ligii Naţionale de handbal masculin urmează o săptămână foarte dificilă, decisivă pentru viitorul formaţiei antrenată de Horaţiu Gal. Turdenii vor înfrunta miercuri CSM Bucureşti, în cel de-al doilea joc al semifinalei play-off-ului, iar duminică, 21 mai, întâlnesc, în deplasare, echipa portugheză Sporting Lisabona, în manşa întâi din finala Cupei Challenge. Dacă punem la socoteală că e foarte probabil să asistăm la un meci decisiv cu CSM Bucureşti, la care se adaugă şi returul cu lusitanii, care se va juca la Cluj, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, atunci ne dăm seama că pentru turdeni se anunţă o perioadă de foc, un veritabil tur de forţă, în care jucătorii îşi vor testa limitele.

CSM Bucureşti şi Potaissa Turda se reîntâlnesc  la doar trei zile de la confruntarea lor din finala mică a Cupei României, pe care vice-campioana a câştigat-o cu 33-29, intrând în posesia medaliilor de bronz. Pentru Potaissa Turda, prezenţa în Final Four-ul Cupei României a reprezentat o premieră. Miza jocului de miercuri seară este calificarea în ultimul act al play-off-ului Ligii Naţionale de handbal masculin. La general, echipa antrenată de Horaţiu Gal conduce cu 1-0 şi se află la doar un singur succes de o calificare istorică. Tehnicianul turdenilor şi-a permis să-l folosească între buturi, în urmă cu trei zile, pe tânărul Dragoş Fleşer, care a arătat că are potenţial.

Să mai scriem că ultimele şase confruntări dintre CSM şi Potaissa Turda, disputate la Bucureşti, au fost câştigate de gruparea antrenată de Zvonko Sundovski, iar patru la diferenţe de cel puţin şase goluri. CSM este favorită şi în această seară, iar specialiştii sportului cu mingea pe semicerc se aşteaptă la un meci decisiv, care ar urma să se dispute la Turda, în condiţiile în care Potaissa a ocupat un loc superior bucureştenilor în sezonul regulat.

 

 

Dinamo poate realiza eventul

Pentru celălalt loc în finala mare se bat Dinamo Bucureşti şi HC Dobrogea Sud Constanţa, care tocmai şi-au disputat trofeul Cupei României, pe care „alb-roşii” l-au câştigat după o victorie strânsă, scor 23-21. Scorul la general este 1-1, iar partida decisivă va avea loc joi, 18 mai, de la ora 18, la Bucureşti, cu Dinamo având calitatea şi avantajul de gazdă. Constănţenii nu s-au mai impus pe terenul celor de la Dinamo din luna februarie a anului 2014. Atunci au făcut-o cu 37-35. Dacă îşi valorifică avantajul terenului propriu în partida de joi, Dinamo bifează a doua calificare consecutivă în finala mare a campionatului şi poate obţine în premieră eventul.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie